Treceți la conținutul principal

Un derbedeu de divizia B(1)

Vineri seara, pentru ca intrasem, ca multi alti cetateni, in mini vacanta, zic: hai sa butonez televizorul. Nimic interesant. Toate canalele de la Bucuresti repeta aceleasi registre de stiri si subiecte, fiecare la comanda  patronului sau a prietenilor patronului.
Se facuse tarziu si nu aveam somn.
Dau de Banciu, la B1. Ia sa vad ce mai zice asta, imi spun.
Il mai “vizitasem”, ad-hoc, dar de fiecare data mi-am dat seama ca individul nu are alura, nu are substanta, nu are atractivitate.
Ce sa retii sau sa inregistrezi dintr-o emisiune de o ora in care individul foloseste cele mai triviale expresii si un limbaj in care limba romana este facuta harcea-parcea?
Nu, nu m-a atras, desi unii imi spuneau ca este un individ cu mare cultura. Si eu l-am auzit, de vreo cateva ori, descriind tot felul de tari sau statiuni exotice din lume si am crezut ca omul  chiar a fost, a umblat, a cunoscut.
M-am prins insa  ca individul regizeaza totul atunci cand l-a facut cu ou si cu otet de Johannis, sau pe Ponta, nu mai retin bine, care umblase prin niste locuri pe care asta, Banciu asta, le descria de-a fira a par. De fapt el habar n-are pe unde se afla si cum arata locurile respective. Nici imaginatie nu are. Se vede dupa ,moaca lui ca este un bolnav mintal. Dar isi pregateste uneori emisiunle copiind Wikipedia sau cine stie ce alte notite de pe google, pentru a epata, pentru a-si stropi injuraturile cu argumente “destepte”,  cum ii place sa spuna.
In fine, nu il urmaresc pe Banciu la B1 tv. Daca stau cateva minute este mult…
Vineri seara, neavand ce face, zic, hai sa-l ascult pe dobitocul asta. Ii zic dobitoc, pentru ca nici nu are figura de fiinta umana. Seamana mai degraba a corcitura humanoida, iesita din incrucisarea cu un hipopotam rahitic.
Ce a putut sa-mi auda urechile, numai prin stadioanele sordide ale diviziei B de fotbal, probabil ca poti auzi.
Despre Adrian Nastase care este un Bombonel prost si incult stiam tot de prin emisiunile sale. De fapt citisem si o postare a lui A.N. in care  facea de doi bani pe aceasta nastrusnica faptura ce apare pe micul ecran.
Deci, in  seara cu pricina, Bombonel a fost omniprezent in emisiunea lui Banciu. Incepuse sa ma plictiseasca. Dar, hopa, ma trezesc din amorteala.
Banciu il lua la refec pe Ion Tiriac. Ce i-a facut, cat de mizerabil l-a caracterizat si l-a batjocorit. Ca este un neica-nimeni. Ca este bogat pentru ca  a inselat pe unii din Occident. Ca el habar nu are sa faca avere. Ca nu stie limba romana. Ca este un mare prost. Ca vai de tarisora noastra care suporta astfel de oameni si ii mai si slaveste.
Cu vreo doua sau trei zile, binecunoscutul Financial Times il aprecia pe Tiriac pentru ca este cel mai bogat  sportiv, cu o avere colosala, gratie faptului ca a stiut sa-si managerieze banii si averea obtinute initial din munca de sportiv.
Pentru acest dobitoc de Radu Banciu Ion Tiriac este o lepra ordinara care se misca printre noi, sfidand existenta cotidiana a natiei.
Ba dobitocule, imi zic, cine esti tu?  Ce-ai facut tu la viata ta? Ce lasi tiu zeste familiei tale si celor care te cunosc?
Neavand niciun  CV de-al individului, neavand cunostinte care sa-l fi cunoscut pa borfasul asta, dau pe Google.
Ce sa vezi. Excrementul asta de hipopotam si-a creat un ciot (asa se cheama) pe Wikipedia. Cica este jurnalist roman. De vreo 45 ani, parca.
Asa sunt jurnalistii romani? Niste dobitoci si posesori de limbaj de mahala tiganeasca?
Nu c red ca asta este ziarist. Am vazut ca a lucrat numai pe la niste ziare de sport sau a scris cronici sportive. A, asta da! Se poate ca individul sa fi iesit la lumina de prin vreo galerie zoologica. Din vreo haita de borfasi de fotbal.
Acum, borfasul a ajuns in Divizia B (1) tv.  
Cum se poate una ca asta?
Am gasit explicatia la unul dintre admiratorii sai. Iata cum il caracteriza cineva de acest derbedeu: “Saracul Parca el ar vrea sa fie asa? Nuuu...dar nu poate altfel! Nu l-ar remarca nimeni daca ar fi altfel! Poate doar dupa balele cleioase din colturile gurii...”.
Ce simpatic l-a fotografiat acel el sau acea ea.
Cat de derbedeu si incult este individul si-au dat seama altii inaintea mea.
Iata ce ziceau Catevencii: cica acum cativa ani, Banciu ia nota 1: “Ia prima notă de 1, pe motiv că a copiat după Mircea Badea la un extemporal. Deși se vedea că Banciu copiase cuvânt cu cuvânt după colegul lui, învățătoarea a spus că lucrarea lui Mircea Badea e mult mai amuzantă și mai spontană, de-aia o și citește mai multă lume”.
Ba Banciule, chiar atat de dobitoc sa fii incat sa nu iti dai si tu seama de chestia asta. Ca esti un Mare Derbedeu in viata!
Sau poate ca de-aia  iti vine rau in emisiunile tale..



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Nu va mai amestecati in viata noastra !

De ani de zile, tara noastra a devenit un camp de execrabila bataie de joc a unor indivizi din interiorul teritoriului national si din partea unor rezidenti, Cei mai multi cu rang diplomatic. In ultima vreme, detractori ai Romaniei isi inmultesc vociferarile. Fie ca este vorba de starea economiei, de starea justitiei, de granitele tarii, de istoria si viitorul nostru. Desi nu mai suntem sub tutela juridica a niciunui imperiu de aproape 150 de ani, tentatia imperialista a unor state din  jurul nostru sau din departari se intensifica. Iar formele de ingerinta sunt dintre cele mai perverse. Anul trecut ma aflam in  vacanta la Sighisoara. O perla de oras din inima tarii. Proprietara pensiunii, o romanca,  fosta lucratoare intr-o fabrica cu profil tehnic ce daduse faliment, s-a reconvertit la turism. Intre alte povestioare am aflat ca fiul sau este elevul unui liceu ales din oras. Liceul este cautat pentru ca este subventionat de organizatii austriece. Mi s-a povestit ca subventionar

Tehnocratia si economia

Au trecut 75 de zile de la instalarea Guvernului condus de Dacian Ciolos. Venirea sa la puterea executiva a tarii s-a produs in conditii pripite si oarecum obscure. Mai devreme sau mai tarziu, acest lucru se va clarifica. Inclusiv daca echipa lui Ciolos este consecinta unei conspiratii interne sau externe. Nu asta este important, acum. Important, dupa parerea noastra este modul in care Guvernul Ciolos isi indeplineste misiunea. Rolul sau declarat a fost acela de a instaura tehnocratia in societatea romaneasca. In locul democratiei politice. Este o formula vanturata de cateva decenii in sociologia si politologia occidentala. Aplicabila in societatile cu probleme, cu fracturi grave in functionarea institutiilor unui stat. Nu a fost cazul tarii noastre. Trecem si peste acest aspect. Si ne oprim la rolul pe care guvernarea tehnocrata si l-a propus la 17 noiembrie 2015: acela de a conduce tara pe o perioada limitata, cu prerogative limitate. Guvernarea Ciolos era vazuta ca o guve

Guvernarea externalizata

Dupa anumite modele anglo-saxone, marile companii isi externalizeaza activitati care, in principiu, sunt mai bine realizate de echipe specializate. Externalizam, de pilda, mentenanta trenurilor de metrou, sau contabilitatea primara, sau serviciile de salubritate. Toate aceste actiuni se iau pentru a rentabiliza, pentru a face mai competitive activitatile de baza ale unei companii sau ale unei comunitati Depasind toate inchipuirile, Romania si-a externalizat guvernarea. La 17 noiembrie 2015, treburile curente ale statului au fost puse in mana unei echipe ad-hoc, adunata de prin  toate cotloanele birocratice ale Comisiei Europene de la Bruxelles  sau din diverse huburi universitare sau manipulatoare. Sustinerea a fost solida: strada. De mai bine de un deceniu, strada, respectiv cohorte mai mici sau mai mari de indivizi strecurati prin arterele marilor orase sau pe retelele de socializare fac politica asa-zis civica. Guvernul pe care Dacian Ciolos l-a incropit cu eforturi deosebite in